הדלקת נרות חנוכה בבית ריק כשיוצאים לצימר לכמה ימים

שאלה:

אם יוצאים לצימר/נופש לארבעה ימים אחרונים של חנוכה, צריך להדליק כמובן נרות חנוכה בצימר, אבל מה לגבי הבית, פשוט לא להדליק? או שחייבים למנות שליח שידליק שם?

תשובה:

לא צריך להדליק בבית.

נסיעה טובה וחופשה נעימה.

מקורות:

ידועה הוראתו של הגרי"ש אלישיב על פי דקדוק לשון הכל בו, שרק מי שנוסע לכל ימי החנוכה או לפחות לרוב הימים מדליק במקום שהוא שם, אבל אם נוסע רק למיעוט ימים מימי החנוכה עליו לדאוג שידליקו בביתו. אולם מלבד שזו דעת יחיד שלא נהגו לחשוש לה, גם כאן אתם נוסעים לארבעה ימים שאמנם אינם רוב אבל גם אינם מיעוט… ואפשר שבזה יודה גם הגרי"ש אלישיב.