עקירת נר שנכבה לטובת חנוכיה של אחר

שאלה:

השלום והברכה לכבוד תורתו, הגאון המשיב

רציתי דעת האם נר שנכבה באונס (למשל ביום הרביעי) מבין שאר הנרות, כשלוש דקות אחר הדלקתו ויש בו עוד שיעור לחצי שעה ומעלה. האם מותר לעוקרו לטובת חנוכיה של אחר בעוד ששאר הנרות הסמוכים לו עודם דולקים?

שאלה נוספת לגבי החלפת פתילות בכוסיות של הימים הקודמים לטובת הימים הבאים, האם כשמתעסק בכוסיות ונותר שמן על ידיו מותר לשטוף הידיים עם סבון?

תודה רבה
חודש טוב
וחג שמח

תשובה:

מותר, אבל מנהג העולם כן לחזור ולהדליק ללא ברכה וכפי שציין הרמ"א סי' תרעג סעי' ב.

אין כל בעיה לרחוץ ידיים עם סבון.

חנוכה שמח.