ש"ץ ששכח על הניסים בתפילת הלחש

שאלה:

בס,ד
מי ששכח על הנסים בשמו"ע כתב המשנ"ב בתרפ"ב שיאמר לפני יהיו לרצון, מה הדין אם הוא הש"צ והוא עומד להתפלל עכשיו חזרת הש"צ [או כשהוא עומד להתפלל תפלת תשלומין עכשיו] האם יכול לסמוך על מה שיאמר על הנסים בחזרת הש"צ [או בתפלת התשלומין שהוא מתפלל עכשיו]

תשובה:

שלום וברכה

הסברא נותנת שכיון שחזרת הש"ץ יכולה באופן עקרוני לעלות לו גם לתשלומין כל שכן שהיא מועילה להשלים על הניסים שאינו חייב השלמה, וכל מה שכתב בענין זה הרמ"א ולאחריו המשנה ברורה בסי' תרפב, אינו אלא כעין מנהג בעלמא, שהרי כל אמירת הרחמן בסיום ברכת המזון או בקשת תחנונים בסוף שמונה עשרה אינה חיוב מן הדין, והתפילה כבר הסתיימה בהמברך את עמו ישראל בשלום. אגב אורחין יש להעיר, שלכאורה כוונת הרמ"א לומר על הניסים לפני אלוקי נצור ולא בסיומו.