אכסנאי שאינו נוכח בהדלקה בחנוכה

שאלה:

כאשר אני מגיע לחמי בערב שבת ומדליק שם נרות חנוכה, אני משתתף איתו בפרוטות ועל ידי כך יוצא על ידי חובה, שאלתי היא אם השתתפתי בפרוטות עם חמי ומסיבה כלשהי אני ואשתי לא היינו בביתו של חמי בשעת ההדלקה? האם יצאנו ידי חובה?

תשובה:

שלום וברכה

אם קבעתם שם את מקומכם לאותה שבת, רק שבשעת ההדלקה הייתם בדיוק בחוץ וכיוצא בזה, יצאתם ידי חובה, הדלקה נר איש וביתו אינה מחייבת את הנוכחות בשעת ההדלקה, אבל ם עדיין לא הגעתם לשם ועדיין לא נקבע מקומכם שם, אתם לא יכולים לצאת ידי חובה בהדלקה זו שנעשתה טרם הייתם שייכים בה. כמו כן לכתחילה יש לשמוע את הברכות, כמבואר בשו"ע סי' תרעז סעי' ג וראה משנה ברורה שם.