לכבות את החנוכייה אחרי חצי שעה

שאלה:

שלום,
אני גר בקומה גבוהה, ומדליק את החנוכייה בפתח הדלת בלובי של הקומה, ליד הדלת שלי. רציתי לדעת אם אחרי חצי שעה שבה החנוכייה דולקת, אני יכול לכבות את הנרות ולהכניס את החנוכייה לבית?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כמובן הכוונה ליד הדלת האישית של הבית שלך, ולא ליד דלת הלובי ששם כלל לא בטוח שאתה יוצא ידי חובה.

אם אתה עושה תנאי לפני כן, אתה רשאי לכבות את החנוכיה לאחר חצי שעה מזמן צאת הכוכבים, אבל למה לעשות זאת? טוב לפרסם את הנס עוד, בפרט בזמנינו שאנשים מסתובבים עד שעה מאוחרת ולא כלתה רגל מן השוק מוקדם כל כך.

חנוכה שמח.