טלטול טלפון בשבת לצורך צפיה בשעון

שאלה:

יש לי סמרטאפון שאינו בשימוש…אני משתמש בו רק כדי לראות מה השעה בשבת על ידיי התצוגה אם מותר לטלטל אותו בשבת? נגיד חשבתי לישון בחדר שלי בסוף אני יושן בחדר אחר מותר להעבירו? כמובן שלא לוחצים על שום מקש וכ'ו…

תשובה:

ראשית לא הבנתי, הרי התצוגה נכבית אחרי דקה שתים, לא רואים שעה בלי ללחוץ על כפתור.

שנית, הסמאטפון הזה הוא כלי שמלאכתו לאיסור שאמנם מותר לטלטלו לצורך גופו, אבל לדעת המשנה ברורה זה רק כאשר אין כל היתר שניתן להשתמש בו לשימוש זה, אז ודאי שאין מקום לעשות כך לכתחילה.

לא התייחסתי לגבי שינויי הקליטה על המכשיר שדנו הפוסקים אם זה נחשב גרם מלאכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש אפליקציה מיוחדת שעובדת שמסך מכובה וככה רואים מה השעה….
    בקשר לקליטה אפשר לעשות על מצב טיסה וככה אין בעיית קליטה או להוציא תסים..המטרה של הטלפון זה רק לראות את השעה שבו