חרדות הלכתיות

שאלה:

אני טיפוס שסובל מספיקות, וקשה לי ההתנהלות בבית, לדוגמא לא ברור לי הגדר של תערובת בבורר בשבת, ולכך לדוגמא אני לא אוציא חלה להפשרה ואשתי תוציא, או כשיש כמה חפצים, כגון שמיכה ספרים ומשחקים בתערובת אני לא אסדר, ואשתי טוענת שזה לא לענין, וכן לגבי מוקצה, אשתי רואה דברים שמפריעים בעין כגון אריזות לכלוכים וכו', ואני אומר לה שזה מוקצה, והיא אומרת שזה גרף, ואני חושב שזה לא מאוס וכו', מה הדרך הנכונה בזה.

תשובה:

שלום וברכה

לא נכנס כרגע לעצם הספקות שהעלית, בכל שאלה יש לברר את הדין וזה נושא בפני עצמו, אתה גם מצביע על מה שאתה מזהה כקושי רגשי מסויים של חרדות הלכתיות, זו תופעה מצויה שכדאי מאוד לטפל בה, אינני איש מקצוע, אבל אם זה מטריד מאוד ומשמעותי כדאי לפנות לאיש מקצוע ולהעזר.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לציין הערה חשובה בנוגע לשאלתו בענין בורר, שזה לא רלוונטי אם הוא מגדיר את השקיות וכד' כגרף או לא, כל עוד לאשתו מפריע ולה זה גרף אז גם אם בשבילו זה וודאי לא גרף יש לו היתר לטלטל מה שנחשב בעיני יהודי אחר בתור גרף.