נאמנות לומר טבלתי

שאלה:

צהריים טובים כבוד הרב.
אשתי הלכה אתמול בערב למקווה ואני חזרתי מאוחר הביתה והיא לא אמרה לי 'טבלתי' האם היא חייבת לומר זאת בסמיכות לטבילה או שזה יכול להיות גם יום – יומיים אח"כ ואז נוכל לקיים יחסים?

תשובה:

היא לא חייבת ממש לומר, מספיק שהיא מתנהגת באופן המעיד על כך. כמו כן היא נאמנת לומר גם לאחר זמן.

חשוב מאוד מאוד, בליל טבילה לא להתייחס לזה כאל סתם לילה, זהו ליל עונה ויש לקיים בו אז את הקשר בשמחה ומתוך קירבה, לא סתם דוחים, באים מאוחר וכו', זה פוגם בזוגיות ובכל היחס לענין.

ברכה והצלחה.