רחיצה אחרי טבילה – נשים

שאלה:

עד מתי אסור לאשה לרחוץ אחרי הטבילה? האם זה רק במקווה אבל כשהיא מגיעה הביתה כבר מותר לה? או שמא זה כל הלילה? לפעמים לפני תשמיש היא רוצה להתנקות.

תשובה:

בודאי הכוונה רק במקווה, אחר כך אין הגבלה.

מקורות:

ידועה מחלוקת הראשונים בענין זה של רחיצה לאחר טבילה לגבי טבילת נשים והובאה בהרחבה בבית יוסף סי' רא, ובשו"ע שם סעי' עה. והענין הוא שלא להוציא לעז על הטבילה כאילו היא נעשית במים שאובים, אבל ודאי לאחר שחוזרים הביתה שניכר שאין לזה קשר כבר עם הטבילה – אין חשש.