וסת לאישה מניקה

שאלה:

אשתי ילדה לפני חמישה חודשים.
אשתי טבלה 40 יום לאחר הלידה.
מאז לא קיבלה וסת, רציתי לדעת האם זה תקין? והאם אפשר להיכנס להירון במצב הזה?

תשובה:

זה מצב תקין מאוד שאשה מניקה לא מקבלת מחזור, בימי חז"ל 24 חודש נשים לא היו רואות, היום הממוצע הוא בין חצי שנה לשמונה חודשים, אבל יש שגם שנה ויותר לא רואות. באופן עקרוני לא אמורים להכנס להריון במצב כזה, אף שאין הבטחה של ממש, לכן מי שיש לה סיבה רפואית לא להכנס להריון לא תסמוך על כך אלא תעזר בתרופות.

מזל טוב ורוב נחת.