דאגת המשפחה לממון של האב הלוקה בדמנסיה

שאלה:

אדם שמאבד רכוש בגלל גילו ושכחה של גיל, האם מותר לרעייתו לדאוג לחפציו באופן כזה שדברים יקרי ערך ירוכזו וישמרו על ידה מפאת מקרים שבהם אבד ממון רב של כסף מזומן וחפצים אישיים, וכתוצאה מכך באה הגישה הנשאלת. וכנל לגבי מיון חפציו, האם מותר לאישה לחטט בחפצי בעלה כדי להגן עליהם מפני אובדן או שכחה.

תודה

תשובה:

ברור ופשוט שמוטלת חובה על בני משפחתו של אדם הלוקה בדמנסיה לקבל אחריות עליו ועל חפציו שלא יבוא לידי נזק או הפסד. יש בזה מצות השבת אבדה וגם אחריות טבעית של בני המשפחה על האב שאינו יכול לדאוג לעצמו.

כמובן כל השיקולים יהיו תמיד טובתו האישית ורצונו הידוע להם מזמן שהיה בריא, ולא יראו בזה הזדמנות לעשות דברים שהם יודעים שמנוגדים לרצונו בלי ידיעתו.

בשורות טובות.