שאלה בהשבת אבידה

שאלה:

פועלים [של קבלן יהודי] היו אצלי ועבדו בשעת לילה מאוחרת ובחושך יחסי, בקיר שסמוך לרחוב.
בבוקר למחרת מצאתי כמו "מקדח" שמתחבר כפי הנראה לאחד מכלי העבודה שלהם
הסתברות גבוהה מאד של קרוב ל100 אחוז שכנראה הם שכחו את זה בלילה ולא שמו לב לזה. אבל סוף סוף תאורטית יכול להיות שעבר שם בלילה מישהו שיש לו כזה מכשיר עבודה וזה גם נאבד לו, הכל יכול לקרות…
הרמתי טלפון לקבלן והוא אמר שהגיוני שנעלם להם והוא ישלח מישהו לקחת
האם זה בסדר? או שהייתי צריך להתנהל כמו בהשבת אבידה רגילה, לא להתקשר למישהו ספיצפי, אלא לתלות מודעה, לבקש סימנים וכו' [רוב הסיכויים שהוא לא ידע סימנים מסויים, יש מסתמא עשרות מקדחים כאלה, וכולם בערך אותו דבר]

נ.ב אם הייתי תולה מודעה מסתבר שהוא לא היה מגיע לזה לעולם, כי הוא לא בהכרח מהאזור

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שהמציאה שייכת לקבלן ולא לעוברים ושבים, ולכן עדיף להתקשר לקבלן תחילה. עליך היה לספר לקבלן שמצאת מקדח, ולבקש ממנו סימנים בסיסיים כדי לבחון אם זה שלו, ואז להחזיר לו. בדיעבד שכבר החזרת, אין עליך חובה ממונית מאחר ואין סימנים [שם או מספר טלפון], על המקדח, א"כ מעיקר הדין אין כאן חובת השבת אבדה.

בהצלחה.