אונן לאחר שכבר מסרו לחברא קדישא

שאלה:

אדם שנפטר והמשפחה החליטה וקבעה שההלוויה תתבצע רק למחרת אחרי חצות יום כדי שכולם יגיעו. האם בלילה יש דין אונן? לכאורה לפי שתי הטעמים שמובא לדין אונן לא שייך כאן..

תשובה:

מעיקר הדין אכן משעה שמוסרים את הנפטר לחברא קדישא וגומרים את כל הסידורים פוסקת האנינות, אולם למעשה ההכרעה היא שאותם אבלים שהולכים ללוויה לא פוסקת מהן האנינות עד הקבורה למרות שהכל כבר סודר. אלא שכיון שכבר אינם עוסקים במצוה מותר להם להתפלל ולקרוא קריאת שמע וכו'. אבל לא יאכלו בשר ויין.

בשורות טובות.

מקורות:

שו"ע סי' שמא סעי' ג, ש"ך ודגול מרבבה שם, פתחי תשובה שם, וראה גשר החיים פרק יח.