תפילה במניין או ללכת ללוויה

שאלה:

שלום הרב,
רציתי לדעת אם יותר חשוב להתפלל (תפילת מנחה) במניין או ללכת ללוויה (במקרה ולא נוכל לעשות את שניהם)?

תשובה:

שלום וברכה

בדרך כלל הלויה אינה חיוב עליך והתפילה במנין היא חיוב לדעת הרבה פוסקים.

מה שאמרו שמלוי המת פטורים מתפילה משום עסוק במצוה, ראה סימן קו, זה רק כאשר באמצע הלויה הגיע זמן התפילה, ועכשיו הם עסוקים במצוה, אבל כאשר השאלה לאן ללכת, בדרך כלל אין חיוב ללכת ללויה, ראה שו"ת מנחת אלעזר ח"א סי' כו שבזמנינו החיוב הוא רק כאשר רואה שמוציאים את המת, ולא ללכת למקום הלוויה, כי העיירות גדולות ואם נחייב ללכת לכל לויה לא מצאת ידיך ורגליך בביטול תורה ותפילה.