בובת חרסינה על הקבר

שאלה:

האם מותר לשים על קבר בובת חרסינה בצורת מלאכית (בדיוק כמו שהיתה הנפטרת?)

תשובה:

שלום וברכה

אין לשים בובה – פסל על הקבר, זה בודאי לא יהיה נוח לנפטרת שהיום היא בעולם רוחני מעמיק שמכיר בכל ערכי היהדות.

רבות דנו הפוסקים אם בכלל מותר לייצר בובות נוי מושלמות כפי שביארנו כאן, ולכן היא בודאי לא רוצה בכך.

צריך לזכור שהנפטרת היום אין משמעות לגוף שלה, והעיקר הוא הנשמה שמייחלת ומצפה לכל עילוי וזכות, ולכן הדבר הטוב ביותר לתת לה זה עוד חיזוק במצוות שבני המשפחה עושים, עוד התקדמות קטנה, עוד זיכוי הרבים, עוד הלכה שמקיימים טוב יותר, עוד תהילים עוד קצת צדקה. כל דבר טוב גורם לה עונג רוחני עילאי, כל הדברים החיצוניים אינם נותנים לה כלום.

בשורות טובות ישועות ונחמות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין לזה ניחוח יהודי וכאמור. אפשר לעשות לה מזכרת בתרומת סידורים לבית הכנסת עם מדבקה בה מצויין שמה ועוד מזכרות שמועילות לה ומשמחות אותה.