גבר בין שתי נשים ממשפחתו

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

בשבת (בפרט), אני יושב לשולחן עם בני משפחתי ואבא שלי יושב לידי, אבל כדי לצאת מהחדר אני צריך לעבור ליד אמא שלי או לאחיות שלי, מה שגורם להן למצוא את עצמן בין שני גברים (אבא שלי ואני) כשאני חולף על פניהן.

כמו כן, יכול לקרות שאחת מאחיותיי יושבת בין אבי לביני, למשל.

האם יש בעייה בגלל זה, אחר שיש מצב של גבר שנמצא בין שתי נשים, או להיפך?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

נראה לי שאתה נכנס לסוג של חרדתיות מהענין, עדיף להרפות ולא לעסוק נושא.

מקורות:

על עצם הדיון אם הזהירות שלא לעבור בין שתי נשים היא גם בין בני משפחה, בס' שמירת הגוף והנפש ח"א עמ' שלג הביא מס' בית ברוך שמסופק בדבר.