לכתוב שם אדנות בתוך שם הוייה על קלף

שאלה:

שלום רב
נישאלנו :אם סופר סת"ם שכותב על קלף "הקטורת" ובשמות הוייה כותב שֵם אדנות בתוך האות הֵי אחרונה(של שֵם הוייה), האם מותר לכתוב? האם לא ניקרא מחיקה ח"ו? ואם מותר לכתוב כזה, מהו הסדר? לכתוב כל השֵם ואחר כך שֵם אדנות בתוך? או לכתוב יוד-הי-וו-שֵם אדנות ואחר כך הֵי ? נא לתת המקור אם מותר לכתוב כזה.
תודה. מימון.

תשובה:

שאלתי שאלתך את הגאון רבי מנחם יהודה גרוס רב לשכת הקודש לעניני סת"ם, והשיב:

ראשית, לפני שכותב, יתכנן כתיבת שם הוי"ה כשאות ה"א אחרונה ארוכה הרבה, באופן שיהיה בחצי חללה הימני, מקום לכתוב שם אדנו"ת קטן ודק.

ועתה יכתוב תחילה השם אדנו"ת הקטן והדק. ואח"כ יתחיל כתיבת שם הוי"ה, וכאמור ששם אדונו"ת ימא בחצי הימני של חלל הה"א הרחבה הרבה.

ויועיל ממ"נ, אם שם אדנו"ת אינו פוסל הה"א, וכן נראה למעשה, שפ"ד. ואם פוסל, הרי שלא כתב אות ה"א כשרה מחמת שם אדנו"ת שבה.