חוטי הציצית

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

יש לי טלית גדול שיש לו בעייה לגבי קשר של ציצית שנמצא בבסיס הטלית, כי יש שמה חוט פגום שעדיין מחזיק אבל נמצא בסיכון להישבר.
עוד קצת וזה נשבר, ואם זה נשבר, אז יהיה אסור לי ללבוש הטלית הזה (כי אותו החוט יהיה נשבר בבסיס הטלית)…
כרגע, אין לי חוטים אחרים של ציצית להחליף את החוטים הבעייתיים האלו.

בזמן שאני אמצא חוטים אחרים להחלפה, האם מותר לי להשתמש וללבוש את הטלית הגדול הזה?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

אני משוכנע שגם אצלכם בצרפת יש חנות לתשמישי קדושה ואין כל בעיה לרכוש ציציות. תחליף עוד היום, לבישת בגד ללא ציצית כשרה הוא איסור גמור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל הזמן שייקח לי לרכוש ציציות אחרות, זה יכול להימשך כמה ימים או שבוע, או אפילו יותר (זה תלוי במרחק בין הבית שלי לחנות).
    כמו כן, אני לא בטוח ב-100% שיש להם ציציות במלאי – זה לא כמו בישראל ששם קל יותר למצוא או להצטייד בציציות חדשות.

    החנוית רחוקות מהבית, ואין לי הרבה זמן ללכת לשם ומעדיף להזמין ציציות.

    בזמן הזה, האם מותר לי להשתמש וללבוש את הטלית הגדול הזה, בידיעה שהחוט שהזכרתי קודם עוד לא שבור, או אני חייב להתפלל בלי טלית גדול?

    תודה רבה.