בית מזוזה מאלומיניום / בקשת מחילה על לשון הרע

שאלה:

לכבוד הרב,

לספרדי, בית מזוזה עשוי מאלומניום, האם יש לחשוש לבעיה דומה כמו שמוזכר עבור בית מזוזה ממתכת?

תודה
לשון הרע מחייב מחילה

תשובה:

אינני יודע למה בדיוק כוונתך, אבל אינני רואה הבדל בין אלומיניום לכל מתכת אחרת, הכי מומלץ במקום לח לשים מזוזת עץ אטומה עם פתח מוברג מלמטה לאטימה מוחלטת, זה הרבה פחות רגיש לקור וחום ולחות. המזוזה עצמה תהיה עטופה בניילון מרשרש.

לגבי לשון הרע, ידועה הכרעת רבי ישראל סלנטר שאין מקום לצער בן אדם ולומר לו "דיברתי עליך לשון הרע ואני מבקש סליחה", כי זה רק יצער אותו שריכלו עליו, יש לחזור בתשובה על עצם המעשה ולפני יום כיפור לבקש ממנו מחילה כללית כמקובל, מעבר לזה אין מה לעשות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כוונתי היתה לברזל.
    שרשום עדיף שהיה מחומר אחר.
    שאלתי היתה האם במקרה המדובר זה זהה אם זה מאלומניום (במצב שזה כבר נרכש אבל עוד לא בשימוש)?
    תודה

  2. בדעת קדושים סי' רפט הביא מהבעל שם טוב שלא לעשות בית מזוזה מברזל כיון שברזל מקצר ימיו של האדם והמזוזה היא לאריכות ימים, אמנם רבים פקפקו בזה, מבעל הקהילות יעקב הובא שאינו יודע אם יצא מפי הבעל שם טוב, ובכל מקרה בשו"ת שבט הלוי ח"ב סי' קלו הוכיח שזה אמור רק בברזל ולא בכסף וזהב ולדבריו גם בשאר מתכות שאינם ברזל לכאורה יש להקל גם למחמירים בזה.