יעקב אבינו לא מת

שאלה:

שלום לכם

רציתי לשאול אתכם איך חז"ל אמרו שיעקב אבינו לא מת הרי בתורה כתוב מפורש שיעקב מת?

תשובה:

רש"י מפרש כפשוטו, נדמה להם שמת… ראה שם.

אמנם בגמרא כבר שאלה שאלה זו ואני מעתיק:

תלמוד בבלי מסכת תענית דף ה עמוד ב

אמר רבי יוחנן: יעקב אבינו לא מת. – אמר ליה: וכי בכדי ספדו ספדניא וחנטו חנטייא וקברו קברייא? – אמר ליה: מקרא אני דורש, שנאמר ואתה אל תירא עבדי יעקב נאם ה' ואל תחת ישראל כי הנני מושיעך מרחוק ואת זרעך מארץ שבים, מקיש הוא לזרעו, מה זרעו בחיים – אף הוא בחיים.

הצטרף לדיון

תגובה 1