רדיפה אחרי תענוגות

שאלה:

האם ההנאה הרוחנית שמקבלים כשאוכלים מאכלים טעימים ביותר(קוראסון משובח וגדול למשל) בימי חול מורידה קצת מההנאה הרוחנית של גן עדן?
אולי אני לא מדייק, אבל אולי יש משהו שקשור לזה?

תשובה:

מה פתאום. בורא עולם נתן לנו עולם יפה כדי שנהנה ממנו ונהיה שמחים וטובי לב, וכך גם נוכל לקיים מצוות וללמוד תורה בשמחה, לחץ חרדה סיגופים וכו' מורידים את מפלס השמחה וזמיקים לעבודת ה'. כמובן הרדיפה אחרי תענוגות גורמת לאדם לירידה רוחנית, כי אם הראש שלו מונח בתענוג גופו אז הוא לא מונח במשהו אחר, אבל מינון נכון הוא מצויין.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. העיקר בלי לחץ, חרדות ולחצים מביאים עצב, השחרור והתחושה שאפשר להתפנק קצת מועילה לנפש, ויש להזהר כל אחד לפי מעלתו לדעת היכן הגבול הנכון והמתאים עבורו.