שאלת חלום

שאלה:

כבוד הרב כעושים שאלת חלום אומרים את מזמור כ"ג 7 פעמים לפני קריאת שמע או אחרי קריאת שמע?

תשובה:

בזמנינו אנחנו אנשים קטנים ופשוטים מידי כדי לצפות לתשובה מן השמים באופן של שאלת חלום, ולכן הדבר הזה כלל לא נעשה, זאת מעבר לעובדה שכל שימשו בקבלה מעשית עשוי להזיק לאדם.

האמוראים השתמשו בשאלת חלום, ראה בבא מציא קז ב, וברכות יח ב, כידוע רבי יעקב מגדולי הראשונים עשה שאלת חלום על שאלות הלכתיות שונות וכתב שו"ת ממה שנענה בשם שו"ת מן השמים, אבל אם ראשונים כמלאכים אנחנו אפילו לא כחמורים…

ברכה והצלחה.