טבילה במקווה

שאלה:

כבוד הרב רציתי לשאול ידוע שבערב שבת טובלים חמש טבילות רציתי לשאול ביום חול כמה טבילות יש לטבול ומה לכוון בכל טבילה?

תשובה:

שלום וברכה

אין לנו עסק בנסתרות ואינני יודע, בשם האר"י הק' ידוע לטבול שבע טבילות, יש גם בערב שבת שטובלים שבע טבילות על פי סוד [אחת להוריד חשש טומאה, השניה להסיר את טומאת ימי החולין, ואז חמש טבילות כנגד נפש רוח נשמה חיה יחידה], העיקר הוא כמובן טבילה אחת כהוגן, שהיא מסירה טומאת קרי, וזה עיקרו של ענין.

ברכה מרובה.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. אבל איני מבין הטעמים שונים,יש נושא אחד של הרהור במבואות המטונפים,ששם לא יועיל להצמיד ידיים, ויש עניין שלא יהיה הלב רואה את הערווה,שזה בשעת ברכה או לימוד בפיו..
    אז בטבילת אישה אני מבין למה צריך הצמדת ידיים להקיף הבטן,כי מוציאה מילים בפה כשמברכת,אבל בהרהור אין בעיה של לב רואה את הערווה. הרי ממה נפשך להרהר בדברי תורה בחדר אמבטיה ללא אסלה אין איסור?
    אם המים חמים,למה שיהיה אפשר להקל להרהר בתוך המקווה?

  2. גם אם המים חמים כיון שבאים לשם נקיים והחדר עצמו נקי נהגו להקל בתוך המקווה עצמו. אתה צודק שלגבי הרהור אין צורך בהקפת זרועות. אבל אתה צודק שכיון שיש שהחמירו בכל מקווה חם דבר שאין בו צורך כדאי להמנע ממנו.