הכשרת צלחת קורל

שאלה:

שלום וברכה,
חיממתי בטעות צלחת קורל חלבית עם פסטה וקוטג' במיקרוגל בשרי, לא בטוח שזה הגיע לרתיחה ממש, מה דין הכלי?

תשובה:

יש ספק הלכתי בנוגע לכלים של קורנינג (או קורל), אם יש להחשיב אותם ככלי זכוכית, או ככלי חרס. לכן, אין להכשיר אותם לכתחילה. אבל, במקום שיש צירופים נוספים, אפשר להקל ולהכשיר אותם על-ידי הגעלה (טבילה במים רותחים מבעבעים על האש). כגון כאשר יש ספק אם האוכל היה חם וכדומה, או שמדובר במאכל שאינו גוש אלא נוזלי, ומדובר בכלי שני [במקרה שלך זה לא כלי שני אלא כלי ראשון] בכל אלו יש להקל ולהכשיר. לכן אם החימום היה באמת קצר עד שנראה שלא הגיע ליד סולדת [לא לרתיחה, ליד סולדת, שזה הרבה פחות!] יש להקל להכשיר. אם זו צלחת יקרה חלק מסט יקר, אפשר להקל על ידי הגעלה שלוש פעמים.