טוסטר שהיה בו חלב עכו"ם

שאלה:

שלום רב!!!השתמשו בטוסטר לחיצה חלבי-חלב ישראל בשביל טוסט עם שוקולד ״נוטלה״ חלב עכו״ם עטוף בנייר אפייה מה סטטוס של טוסטר ואם יש צורך ואפשרות להכשיר?

תשובה:

בדיעבד ענין כשרות המכשיר, ניתן לסמוך על הסוברים שבחלב עכו"ם שאינו של אדם פרטי אלא של מערכת שחוששת מהשלטונות האוסרים תערובת חלב בהמה טמאה, החלב מותר באכילה. זאת בצירוף הנייר אפייה והלחם עצמו [כמובן דיברנו על חלב עכו"ם ולא על גבינת עכו"ם שזה דבר אסור בכל קמר ולכל הדעות].

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בצירוף זה שמדובר בנוטלה שבה יש אבקת חלב עכו"ם, ויש אומרים שאולי הגזירה לא נאמרה באבקה אלא רק בחלב ממש שחלבו נוכרי, אומנם רבים מחמירים בזה להלכה אבל זה עוד צירוף להתיר לעניין הכשר הטוסטר בדיעבד