שאלות על הכשרת סכום

שאלה:

שלום,
אם אני מכשיר סכו"ם בסיר גדול ואני שם בסיר קצת סבון, אז האם זה בסדר שהסיר והסכום בני יומם?
ועוד שאלה – האם זה בסדר לנקות את הסכום במים וסבון ואחר כך לשים בסיר עם המים הרותחים או שזה בעיה כי יש על זה מים קרים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

יותר טוב להמתין שהכל לא יהיה בן יומו, נכון הדבר שכאשר זה פגום היטב בסבון ניתן להכשיר גם בבן יומו, אבל אינני יודע כמה סבון לשים וכו', ממתינים יום והכל בסדר.

אפשר להכניס גם סכו"ם רטוב, העיקר להמתין שיבעבע היטב לפני שמוציאים. אחרי ההוצאה מיד לרחוץ בברז.