אסלה סתומה על גדותיה – אסור להתפלל?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

אני מתנצל על שאני שואל שאלה כזו.

בבית, כרגע, יש לנו בעייה של אסלה סתומה על גדותיה, זאת אומרת שהמים העולים מהשירותים צפים גם מחוץ לאסלה.
ואז, יש לנו כמה בעיות:

א) המים שיצאו מהשירותים עלולים להיות במספר חדרים בבית (חדר המטבח, חדר האוכל, חדר השינה, וכו׳), והמים הללו אינם בהכרח נקיים;

ב) זה קרה כמה פעמים שהלכנו על שלוליות השפכים האלה, ושהשארנו עקבות מזה בכמה מקומות של הבית;

ג) יש גם בעיה של ריח רע.

במצב כזה, מה עלינו לעשות אם אנו רוצים להתפלל, להניח תפילין, ללמוד תורה ולעסוק בכל מיני חפצי קדושה?
מה לעשות אם לא יכולים לנקות כל החדרים שבהם נכנסו מי השירותים הללו? האם חובה לצאת מהבית?
האם העקבות של המים המלוכלכים שהתייבשו גורמות גם הן לבעיה הלכתית?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

אם יש ריח רע או שיש עדיין מים ניכרים על הריצפה באותו חדר – אין לומר דברי קדושה, אבל אם זה כבר התייבש ואין ריח רע מותר. כמובן אין להשאיר את המצב, כל אינסטלטור פשוט יודע לפתור את הבעיה המאוד לא נעימה הזו ולא מגיע לכם להיות עם זה בבית. אבל מה שיש בחדר אחד אינו אוסר על החדר השני ככל שאין שם ריח רע.

מקורות:

ראה כל הפרטים בשמנה ברורה ובהקדמתו לסי' עט.