ש"ץ אם עונה אמן בברכת כהנים

שאלה:

שלום רב!
רציתי לדעת האם שליח ציבור יכול לענות אמן על ברכת כהנים כשהוא מקריא להם את המילים? והאם יש הבדל בזה בין ספרדים לאשכנזים?
יישר כח!

תשובה:

שלום וברכה

למנהג האשכנזים בזמנינו שהוא קורא מתוך סידור ואין חשש שיתבלבל הוא רשאי לענות אמן, אבל למנהג הספרדים אינו עונשה אמן אחר ברכתם.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קכח סעי' יט, משנה ברורה שם ס"ק עא, ולעומתו בן איש חי תצוה אות טו הובא בכף החיים שם ס"ק קיב וכן פסק באור לציון ח"ב נשיאות כפים פרק ח שלא לענות.