כשרות קלף שעובד לתפילין של יד לצורך תפילין של ראש

שאלה:

האם מותר לכתוב תפילין של ראש הקלף המיועד ליד

תשובה:

שלום וברכה

ראשית נקדים שהשאלה אינה מעשית, גם אם חתכו את הקלף לצורך תפילין של יד ובצורה הראויה, בשעת העיבוד בסיד לא ייחדו אותו ליד אלא עשו לשם תפילין כללי, והאמת כי המנהג הרווח אפילו לא לייחד לתפילין אלא אומרים על הכל שיהיה לספר תורה ומתנים שיוכלו לשנותו לכל דבר וכעצת המשנה ברורה בסי' לב ס"ק כו. ולעצם שאלתך, ההבדל בקדושה בין תפילין של יד לשל ראש לכאורה אינו נוגע לפרשיות, אלא לבתים, שכיון שיש שי"ן על תפילין של ראש קדושתו רבה משל יד, לכן, בעת הכתיבה לא נראה לי שיש בזה נפקא מינה.

מקורות:

על המנהג הרווח ראה שו"ת מנחת יצחק ח"א סי' מ, שו"ת אבן ישראל ח"ח סי' ד.