ברכת לישב בסוכה

שאלה:

שאלה נוספת, ברכת לישב בסוכה מברכים לפני הנהנין או אחרי, כלומר קודם המוציא לאחר הנטילה או לאחר המוציא ואכילת הפת?

תודה

תשובה:

בפת יש לברך אחרי המוציא ולפני אכילה ובמזונות לפני ברכת המזונות.

חג שמח.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. מחילה, למנהג הספרדים לא כך.
    הספרדים נוהגים לברך לישב בסוכה לפני ברכת המוציא,אחרי שנטל ידיו וברך על הנטילה עומד בסוכתו ומברך לישב הסוכה,מתיישב,ואז מברך המוציא על הפת.

  2. כשאוכל פת יותר מכביצה, כבר נתבאר לעיל שיש נוהגים לברך לישב בסוכה אחר ברכת המוציא, ואין בזה משום הפסק בין ברכת המוציא לאכילה, אחר שהוא לצורך הברכה. וכמו שנוהגים לברך לישב בסוכה בקידוש אחר ברכת הגפן, ואין חוששין להפסק. ומכל מקום יותר טוב לברך לישב בסוכה קודם ברכת המוציא לפני שישב על יד השלחן. ואין בזה הפסק בין הנטילה להמוציא. ובכל מקום יעשו כמנהגם. וביום טוב ובשבת חול המועד נוהגים לברך לישב בסוכה בקידוש, קודם שיטעם מן הכוס.

  3. ברור ששניהם לא בעיה,כלומר לשני המנהגים יש בסיס.
    אבל כמו שכתב לנו המגיב מ' כותב הילקו"י במפורש:
    "ומכל מקום יותר טוב לברך לישב בסוכה קודם ברכת המוציא לפני שישב על יד השלחן"