איך מזהים לולב שנקטם ראשו

שאלה:

שלום רב,
לולב שיקבל מכה קלה בראשו, איך מזהים שהוא עדיין כשר או שהוא קטום? הריי חלק קטנטן עלול להישבר וקשה לשים לב לך. בברכה.

תשובה:

שלום וברכה

אם בעיון אפילו קל הוא נראה שלם אין צורך לחשוש. שכן לדעת רוב הראשונים וכן פוסק המשנה ברורה, הפסול של נקטם ראשו הוא משום הדר, ולענין זה הכלל הוא כדברי המבי"ט שמה שנראה רק בהתבוננות יתירה מאוד ומקצועית אינו מעכב. כמובן משום זה אלי ואנוהו יש ענין להדר בזה, כמו כן יש שפסלו משום לקיחה תמה, אבל אין כן העיקר להלכה. אבל תתן למישהו שמבין לבדוק שאכן זה המצב.

מקורות:

משנה ברורה תרמה כז.