החזר חוב לתשלום בתן ביס

שאלה:

אנחנו מקבלים מהעבודה כרטיס תן ביס עם כסף לקנות אוכל בחנויות מסוימות שמכבדות את הכרטיס
מכל קניה שאנחנו קונים בו אנחנו משלמים 30 אחוז מס
חברה שלי שילמה עלי בתן ביס 19 שקל ואני רוצה להחזיר לה
השאלה אם יש בזה בעיה של ריבית אם אני מחזירה לה כסף רגיל
כי עם תן ביס אי אפשר לקנות בכל חנות

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להחזיר 30 ש"ח במזומן עבור הלוואה של 30 ש"ח בכרטיס תן ביס.

בהצלחה.

מקורות:

אדם שהלווה לחברו 30 ש"ח בכרטיס תן ביס תמורת 30 ש"ח מזומן, אין זו הלוואה אלא מקח, מאחר ואינו מאותו מין, שכרטיס הוא מיועד לדברי מאכל בחנויות מסוימות, והכסף הוא כסף לכל דבר, לכן נחשב מכירה ולא הלוואה, ולכן מותר למכור ע"מ שישלם מחיר מסוים, ולא מעלה את המחיר עבור המתנת המעות, על כן אין כאן איסור ריבית. כן מבואר בחו"ד סימן קסב.