יציאה לטיול בסוכות כשאין סוכה

שאלה:

שלום, אני ואחי רוצים לצאת לטיול בחול המועד סוכות ואנחנו רוצים לישון אצל קרובי משפחה באזור אבל קרובי המשפחה הם חילונים ולא בונים סוכה. אני יודעת שלי אין חובה לישון בסוכה, אבל מה אחי יכול לעשות? הטיול הוא מסלול בארץ כך שיש לו ערך בפני עצמו, אבל זה מתיר ללילה אחד?

תשובה:

ודאי אין ללכת לטיול כזה שאינו מאפשר שינה בסוכה. אמנם בפוסקים דנו לגבי דין הולכי דרכים שפטורים מן הסוכה האם דין זה נאמר גם בטיול וכידוע נחלקו בזה הדעות, אבל ודאי אין לעשות כך למעשה, מעבר לשיטות האוסרות, גם בדרך כלל יש אפשרות דחוקה לישון באיזו סוכת בית כנסת או אצל שכנים ואז כבר בטל הנושא. בקיצור ודאי אין לעשות זאת, והערך של שינה בסוכה הוא לאין ערוך חשוב יותר מטיול בארץ.

חג שמח.