דופן עקומה בגובה מעל הסוכה

שאלה:

שלום. מה הדין בדופן עקומה, באופן שיש כמטר מעל צד הסוכה סכך פסול (מרפסת). היינו, בגובה הסכך יש חלל כ3 אמות, ומטר מעל החלל יש 3 אמות סכך פסול. האם צריך שהסכך הכשר והפסול (שהוא הדופ"ע) יהיו דוקא באותו גובה.
אשמח לקבל מקור ככל שיש.
תודה!

תשובה:

נחלקו בזה הדעות ולהלכה זה חייב להיות מחובר לדופן הסוכה.

מקורות:

הנושא הזה נתון במחלוקת, בר"ן ד א מדפי הרי"ף החמיר בזה, שאם הדפנות לא מגיעות לסכך לא שייך לומר שהדופן נתעקמה, וכן דעת הריטב"א, אמנם הטור חולק בסי' תרלב וראה בב"ח שכתב להחמיר כראשונים הנ"ל, ובאופן שהמרחק פחות משלושה טפחים הסתפקו בזה אחרונים, ראה פרי מגדים שם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. המחלוקת הנ"ל היא כשהדפנות לא מגיעות לסכך הפסול ואי אפשר לומר דרואין אנו את הכותל והסכך כאילו הם דופן אחת וכלשון המ"ב תרלג סק"כ אך כאן הדופן והסכך הפסול הרי הם מחוברים ושמא לכו"ע כשר

  2. ברור שיש אויר אחרת אין שאלה זה דופן עקומה רגילה. כונתי לחלק שהדופן והסכך הפסול מחוברים ואף שהם גבוהים מהסכך הכשר של הסוכה בזה אולי לכו"ע כשר ודוק.