צום ביום כיפורים לאחר ניתוח קיסרי

שאלה:

היי כבוד הרב , אני שבועיים אחרי ניתוח קיסרי ואני חלשה ומותשת מאוד ובנוסף עם דלקת בשורש כף היד עם כאבים חזקים , ורציתי לדעת אם אני צריכה לצום למרות הכל ? כמובן שאעשה השתדלות גדולה לצום בלי קשר

תשובה:

שלום וברכה

בצום יום היפורים בשונה משאר צומות, ככל שאין מצב של פיקוח נפש חייבים לצום. לאחר ניתוח קיסרי, במצב רגיל אחרי שבעה ימים כבר צמים, אמנם כאשר יש אנמיה קשה מחמת איבוד דם או סחרחורות המעידות על אנמיה, יש להתייעץ עם הרוא המטפל. הדלקת בשורש כף היד לא רלוונטית לנושא של הצום.

רפואה שלמה ושנה מבורכת.