פתיחת הארון בתפילות ראש השנה ויום כיפור

שאלה:

במהלך חזרת הש"ץ בראש השנה, ישנם כמה פעמים שפותחיםסוגרים את ארון הקודש.
רציתי להבין מדוע עושים זאת? מתי עושים זאת? והאם יש בזה כללים מסויימים או שזה פשוט מנהגים שונים?

תשובה:

שלום וברכה

פתיחת ארון הקודש זה אקט של פנייה כביכול יותר מעומק הלב ויותר ישירה לה', לכן בפיוטים מרכזיים פותחים את הארון, וכן בכל חזרת הש"ץ של נעילה הארון פתוח. כמובן זה מנהג בעלמא.

גמר חתימה טובה.