טבילה במקווה עם היד בחוץ

שאלה:

שלום הרב. נחתכתי בצורה ממש רצינית ביד ואני עם תפרים רבים באצבע

אסור לי שמים יגעו במקום וצריך מאד להזהר עם התפרים. האם ניתן לטבול עם היד למעלה במקווה של יום השנה או יום כיפור? האם זה בסדר?

תשובה:

ראשית, נספר למעיינים שזו של של גבר ולא מדובר בטבילת נשים ששם הדין הרבה יותר חמור כי חציצה פוסלת, וזה ודאי לא יועיל בשום צורה.

טבילה עם יד בחוץ היא כלום, אבל אם תטבול כאשא ידך כרוכה בניילון שלא יהיה שם מים, זה כבר בעל משמעות [שוב, בטבילת גבר] כי אף שחציצה במיעוט המקפיד עליו פוסלת מדרבנן, מן התורה רק כשרוב הגוף עם חציצה היא פסולה, כך שיש משמעות לטבילה. אבל כיון שהטבילה אינה חיוב אלא מנהג, לא הייתי מסתכן.

רפואה שלמה ושנה טובה ומבורכת.