מגורים בעיר מעורבת

שאלה:

שלום, כרגע אני בשנות ה20 שלי, אני מאוד אוהב את אזור המרכז וחסכתי סכום כסף מכובד שמספיק ללקיחת משכנתא וקניית דירה בעיר לוד שהיא עיר מעורבת, מכל ערי המרכז היא הכי זולה.

אני מאוד ציוני ואני אשמח לגור בעיר הזאת ו"לייהד" אותה יותר, לגור בה ולהראות לערבים שהעיר הזאת של היהודים. למרות כל זה העיר די מסוכנת עם כל החיסולים לאחרונה בצד הערבי. אמא שלי מסרבת ואומרת שאני אצטער על זה אבל מצד שני היא לא מוכנה לעזור לי בכסף לרכוש דירה, אז אין לי ברירה אלא לקנות נכס בלוד.

אני בבעיה מה לעשות?

תשובה:

עיסקית יש טוענים ששווה להשקיע עכשיו בלוד באיזור היהודיים [החלק שמעבר למסילת הרכבת] זה המקום היחיד במרכז שעדיין לא עלו המחירים, וזה רחוק מערבים, ויש שם גם הרבה פעילות עתידית של פינוי בינוי משתלם. אני אישית אינני איש נדל"ן ולא מבין בזה, אבל כך שמעתי. מכל מקום אני חושב שככל שלא תוכל לשכנע את אמא להסכים והיא כל הזמן תהיה בפחדים עליך ועל בני המשפחה, זה לא כל כך מומלץ. תמשיכו לדבר ביניכם וגם תעשה בירור על באיזורים המומלצים לפי הכללים הנ"ל.

בהצלחה