קנית דירה מכונס נכסים של זוג בגירושין

שאלה:

בעבר שאלתי ומשום מה לא קבלתי תשובה אני כותב שוב.
ראינו דירה למכירה ע"י תוך במחיר רגיל לשוק הדירה שייכת לזוג בגרושים ונמצאת אצל כונס האשה קבלה אישור להביא קונה במחיר רגיל המכירה עצמה תהיה ע"י הכונס הבעל מתנגד שהיא תביא קונה לא כ"כ ברור לנו למה
האם צריך/ ראוי להתחשב בו (האשה טוענת שהוא עושה דווקא) והמתווכת אומרת שאולי הוא רוצה מחיר גבוה יותר (לדבריה זה לא ריאלי)

תשובה:

שלום וברכה,

אם האשה פנתה לבית משפט באישור בית דין [שהבעל סירב לבוא לבית דין] ובית משפט מינה כונס נכסים, מותר לקנות את הדירה מהכונס נכסים למרות התנגדותו של הבעל. אם הדיום בבית משפט לא נעשה בהיתר מבית דין אסור לרכוש את הדירה מהכונס, כיון שהדירה בבעלות הבעל, ולא ניתן לכפות עליו את הקנייה. והכונס נכסים מטעם בית המשפט לא פועלים לפי הלכה לכן אין היתר לרכוש מכונס שפועל שלא לפי הלכה.

בהצלחה.