החזר כספי

שאלה:

שלום לרב.
לפני שלוש שנים הוזמן לי אמבולנס לקופת חולים. הביטוח מחייב את הקופה לשלם את האמבולנס שהוזמן אליהם. עברה שנה ועלה המחיר כיוון שזה לא שולם בזמן. כשניסתי לזרז את העניינים זה כבר היה אצל עורך דין ואמרו לי לשלם לו ולאחר מכן יפקידו לחשבוני את הכסף . נתנו לי למלא מספר פעמים דף עם פרטים למספר חשבון. לאחר תקופה הקופת חולים העבירה את הסכום שהיו אמורים לשלם לי למדא. ואמרו לי שזה בטעות ושאני אבקש החזר ממדא כי כבר אין להם איך לעזור.
כבר יותר משנה אני רודפת אחרי מדא שיחזירו לי את הכסף.. כל פעם או שמנתקים לי בפנים או שאומרים לי יחזירו לך .. לפני כמה חודשים גם דיבר איתם עורך דין מטעמי אמרו שיחזירו ושוב מסננים אותי.
האם מותר לי לטבוע אותם לערכאות? זה חברה גדולה והם לא יסכימו להגיע לבית דין רבני..

תשובה:

שלום וברכה,

חברה ממשלתית או חברה ענקים שבבעלות אנשים שאינם שומרים תו"מ וודאי לא יגיעו לבית דין מותר לפנות לערכאות מיד ואין צריך לתבוע לבית דין תחילה. ולכן מותר לתבוע את מד"א בערכאות.

בהצלחה.