עיון במקום שלא מגיעים

שאלה:

שלום. יש הלכה שאישה חייבת לעיין לפני טבילה בכל מקום שבגופה. יוצאים בזה תוך כדי רחיצה, ובכל הספרים שמצאתי כתוב שבמקום שלא רואים מספיק למשמש עם היד וכגון בגב. כך הייתי מקריא דברים לאשתי מדי פעם כשחזרנו על הלכות נידה. כעת פתאום נפלה לי מחשבה בראש שלמעשה הידיים לא מגיעות לכל מקום בגב למשל בחלק העליון(בדקתי על עצמי). זאת אומרת יש בגב אזורים שלא ניתן להגיע שמה עם הידיים למשמש ולשפשף תוך כדי רחיצה.
לא התעניינתי איך היא מסתדרת כי שמא היא כן מגיעה או מצליחה לראות במראה וגם אני לא יודע בכלל אם יש חובה לעיין שם כשלא ניתן לא לראות ולא למשמש( לא יודע עם זה שמים מקלחים שם בלי שפשוף זה מספיק). אם אין חובה לעיין אני מעדיף לא לשאול אותה כדי לא לגרום שכאילו היתה איזה תקלה במשך שנים בטהרת משפחה. השאלה מה הדין בזה?

תשובה:

אין חובה. מספיק הרחיצה, לא מצוי שם חציצות וגם אם היה משהו שלא ידוע ולא ניכר הרי אינה מקפידה על כך.

הצטרף לדיון

תגובה 1