סידור בבית הכיסא, אנשים העוברים מולי בתפילת 18 מולי

שאלה:

שלום כבוד הרב,
א' – אני לומדת באולפנה ויושבת הכי קדימה בכיתה שהפח מקדימה שלי בצד בכיתתי, אז כשאני מתפללת שחרית הרבה ילדות עוברות מולי לזרוק דברים לפח או לקחת סידורים מהארון לידו, וממש קרוב ברמה שהן כמעט נוגעות בסידור שלי האם זה מותר? כי שמעתי שזה קוטע את חוט השכינה וגם יש לוח של סדר יום ומודעות ( אני לא בדיוק זוכרת של מה אבל בכללי זה זה ) ואני מתפללת גם מולו, ובזה יש בעיה?
ב' – כשאני נכנסת לבית הכיסא של הבית ספר הסידור בתיק של הבית ספר בלי שום עטיפות האם זה מותר להכניס אותו לבית הכיסא בכלל? וגם האוכל ( בדרך כלל כריך עם לחם ) והמים גם בתוך התיק אי אפשר להיכנס גם איתם?, ואני לא רוצה הקלות כלל רק תשובה חד משמעית..תודה.

תשובה:

שלום וברכה

נכון הדבר שאסור לעבור לפני המתפלל שמונה עשרה בתוך ד' אמות, אבל זה איסור עליהן לא נוגע אלייך.

צריך שתי עטיפות לספרי הקודש, אחד הילקוט, ואם זה תא פנימי אולי זה נחשב שתים, ועוד אחד אפשר לשים בניילון.

לאוכל די בעטיפה אחת.

בהצלחה