סכך קבוע כל השנה

שאלה:

יש לי חדר עם גג פנלית נפתח עבור סוכות, רצוני לקבוע מגורים בחדר זה כל השנה ולעשות תקרה מעץ קבוע (מתחת לפנלית), ורק קודם סוכות להגביה העצים. איך ובאיזה אופן מותר לכתחילה לעשות תקרה זו ושלא יכלל בגזירת תקרה.

יש"כ

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהתקרה הזו תעשה מקרשים הכשרים לסיכוך, נסרים שאינם רחבים שלושה טפחים, ואינם מחוברים וקבועים על ידי מסמרים ברגים או מסגרת, אם אתה מנענע את כולם לפני חג הסוכות לאחר פתיחת הפנלית, זה בסדר. תפרט יותר במה מדובר ונשמח לסייע.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ייש"כ.
    כמה זה יוצא בסנטימטרים?
    והאם אפשר להצמיד את הנסרים זה לזה בלא רווח?
    לא מדובר בקיבוע היות ואני מבין שזה בעייתי, אני בונה ע"י מסגר פלטות מצידי התקרה ומעליהם מחבר חתיכות עץ,(כדי שיהיה מעמיד בדבר שאמ"ט) ומעליהם אני רוצה להניח את הנסרים הנ"ל.

  2. שלושה טפחים זה 24 ס"מ מותר להניח אחד ליד השני בלי רווח. רק שים לב שכאן לא מועיל חידוש דבר, צריך לנענע את כל הסכך, ראה ביאור הלכה סי' תרלה ד"ה כגון.