אתרוג אוצר בית דין או מחו"ל

שאלה:

האם עדיף אתרוג מהודר מחו"ל או אוצר בית דין (סגור) כל שנה אני משתדל לקנות מא"י

תשובה:

שלום וברכה

יש ענין לתמוך בחקלאים שומרי שביעית, אבל זה לא צריך להיות על חשבון ההידור באתרוג לפי דעתי. אני בלאו הכי רגיל תמיד בלי נדר לקנות כמה זני אתרוגים, אז חלק יהיה אוצר בית דין.

ברכה והצלחה ושנה טובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבנתי שהשואל מא”י והשאלה היית כלפי אתרוג שנבדק על ידיו מול קופסה סגורה. מה לגבי בני חו”ל? שם לכאורה יש חשש של הוצאת פירות שביעית לחו”ל אולי שם לא כדאי להיכנס למחלוקת הזו?