שתיית יין לפני התפילה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

למדתי שיש דברים מסוימים שצריך להימנע מלעשותם לפני מנחה וערבית, כפי שקראתי בתשובות הללו:

אכילה לפני תפילת מנחה וערבית

אכילה ושינה לפני מנחה וערבית

האם אסור לאכול לפני שמתפללים מנחה או ערבית?

מה לגבי השתייה? האם מותר לשתות אפילו יין או כל מיני משקאות חריפים קודם תפילת מנחה או ערבית?

ומה הדין לפני תפילת מנחה בערב שבת וערבית של שבת?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

אסור לשתות כל משקה משכר לפני תפילת שמונה עשרה.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות תפילה סימן צט

סעיף א

שתה יין כדי רביעית, אל יתפלל עד שיסיר יינו; ואם שתה יותר, אם הוא יכול לדבר לפני המלך, אם התפלל תפלתו תפלה, ואם אינו יכול לדבר לפני המלך, אם התפלל תפלתו תועבה וצריך לחזור ולהתפלל כשיסיר יינו מעליו; ואפילו אם עבר זמן התפלה, משלים אותה בתפלה שאחריה, כדין שוגג. הגה: ודין ק"ש כדין תפלה, אבל שאר ברכות יכול לברך אף על פי שהוא שכור, (מרדכי ריש פרק הדר הגה' מיימוני פ"ד מהלכות תפלה).

סעיף ב

דרך מיל, ושינה כל שהוא, מפיגין את היין; וה"מ כששתה רביעית, אבל אם שתה יותר, כל שכן ששינה משכרתו ודרך טורדתו; וה"מ במהלך ברגליו, אבל רוכב, ודאי דרך מפיגה היין.

סעיף ג

כל אחד שהוא שתוי, סגי ליה לפי מה שמרגיש בנפשו שיפיג יינו. הגה: ולכן אין נזהרין ביינות שלנו, שאין חזקין, שמתפללין אף על פי ששתה רביעית ויותר; (ת"ה סימן מ"ב) וכל שכן אם מתפללים מתוך סידור שבידו, שאין חוששין לשכרות מעט, (כן נראה לי).