מחיר גבוה בקיוסק

שאלה:

האם אמת,
שחנות קטנה, או קיוסק,
מותר לו למכור במחיר גבוה את מוצריו,
כי הוא טורח הרבה יותר ( עובד לבד ואין לו רשת של עובדים)??

לפי חז"ל הבאים:
מסכתות קטנות מסכת אבות דרבי נתן נוסחא א פרק יב
מעשה בהלל הזקן שהיה מהלך בדרך ופגע בני אדם שמביאין חטין. אמר להם סאה בכמה. אמרו בשני דינרין. ופגע באחרים אמר להם סאה בכמה. אמרו לו בשלשה דינרין. אמר להם והלא ראשונים אמרו בשנים. אמרו לו בבלאה טפשאה אי אתה יודע שלפום צערא אגרא. אמר להם שוטים וריקים על שאני אומר לכם אתם מחזירין לי כך. מה עשה להם הלל הזקן החזירן למוטב:

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לבעל קיוסק למכור במחיר גבוה יותר ממחיר של סופר. סופר מרוויח ממכירה בכמויות ולכן יכול למכור במחירים יותר נמוכים. אבל קיוסק לא מוכר כמויות וממילא המחירים הם יותר גבוהים. אמנם אסור למוכר להפקיע מחירים אלא צריך למכור לפי המחירים שמוכרים בקיוסקים אחרים.

מדברי האגדה שהבאת אין ראיה, שם כנראה הם מכרו יותר מהמחיר שמקובל בשוק, וככל שהיה מדובר בהפקעת שערים החזירן הלל הזקן למוטב.

בהצלחה.