להתפלל על ישועה ללא תרופה עם תופעות לוואי

שאלה:

יש לי איזו בעיה (שלהרבה אנשים יש אותה, אבל לי היא מאוד מאוד מפריעה), והפיתרון לה הוא לקחת כדורים, שאחת מתופעות הלוואי שלהם פותרת את הבעיה.
דא עקא, הם גורמים לי עוד תופעת לוואי: עייפות קשה. ובגלל זה אני כשיכור כל היום, וגם מפסיד זמני תפילה וק"ש, באופן שממש לא שייך שאמשיך עם זה.
חשבתי: הרי ה' הוא כל יכול. אם הוא שלח לי ישועה דרך התרופה, הוא לא יכול לשלוח לי ישועה גם ללא תרופה זו? ובמיוחד שהתרופה גורמת לי להפסיד זמן ק"ש ותפילה!
השאלה שלי: יש מושג שלא מתפללים על נס. השאלה, אם יש תרופה שפועלת אפקט מסויים, האם להתפלל שתבוא לי הישועה ללא אותה תרופה זה "בקשה על נס"? או שעצם העובדה שע"פ הטבע יש דרך לפתור את זה, זה כבר לא נחשב נס? (ובמיוחד שאולי – מבלי שהרופאים יודעים – קיימת תרופה נוספת שיכולה לפתור את הבעיה, ללא שתגרום עייפות)
אודה לתשובה.

תשובה:

אפשר בהחלט להתפלל אבל לא לסמוך על הנס, כלומר כל עוד לא באה הישועה, יש להקפיד על נטילת התרופה בזמן.

רפואה שלמה.