לימוד ברכות לילדים / הכנות לשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים יישר כוח
1. האם ילדה בת 4 שמלמדים אותה לברך ברכותקריאת שמע ואומרת שם ה' בחצי פסוק או חצי ברכה האם זה שם ה' לשווא? ואיך צריך לנהוג במקרים האלה ? (צריך לחכות שתהיה גדולה יותר ותבין יותר?)

2. בעניין הכנת הבית וכו' לשבת האם ניתן להתחיל מיום חמישי בהכנות או שדווקא צריך לחכות ליום שישי ?

בתודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. זה בסדר גמור, רוב נחת. כך לומדים.

2. חייבים להתחיל בחמישי [ואפשר עוגות וכדומה כבר קודם…] אחרת מגיעים בלי נשימה…

בהצלחה רבה