הלבנת פני זמרת בקריוקי שבציבור (בתשעת הימים)

שאלה:

שלום רב לרבנים שליט"א,

אמש, ממש במוצ"ש סייעתי לחברי בדבר מה ולאחר דבר צעדתי לביתי.

באחד הרחובות בחזור עמדתי ברמזור והמתנתי שיתחלף לירוק בנתיים היתה שם קבוצת בנות שעשתה ערב קריוקי, ו-"הנעימה" את המתנתי.

הרמזור היה ארוך ולמרות שגם שסבלתי מהעובדה שמכתיבים כך שירה בציבור לרחוב, גם סבלתי מהתעצמותן של האוקטבות והמניירות שבשירה, בביצוע ובלחן. ובפרט שהתחילו תשעת הימים.
נאלצתי לאטום את אוזניי עם הידיים, ועם התחלפות הרמזור לירוק שחיש הזדרזתי לחלוף על התוכנית האומנותית. פמליית הזמרות שישבה שם, כנראה שצפו בי כך מזדרז עם ידיים על האוזניים ונראה שהפכו את הדבר לבדיחה על חשבון ביצועיה של כוכבת הזמר בו באותה העת.

לאחר דבר, למרות כל הסיטואציה, המצפון קצת הציק לי. האם זו הלבנת פנים לחלוף על זמר/ת ככה?

אגב, ניסיתי ללכת בקצה המרוחק של השביל כדי לא להיחשף חולף כך.

תודה מראש הרב

תשובה:

אין בזה הלבנת פנים, אבל גם אין צורך לעשות את עצמך ללעג, הולכים משם וזהו, לא צריך לכסות אוזניים ולהפגין, זה בין כך לא יועיל, ואין איסור בכך שאתה שומע תוך כדי הליכה על כרחך.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1