‏תשעת הימים – בגדים מכובסים

שאלה:

מישהו בבית שלי שטף את הכביסה והכביסה שלי היא חלק מזה ואני רוצה לדעת

א. האם מותר ללבוש את הגופייה והתחתונים המכובסים? לגופיות השתמשתי באלה שאני יכול ללבוש ואילו תחתונים יש לי רק זוג אחד שאני לובש והשאר הם כאלה שכובסו בשבוע שעבר או כאלה שכובסו היום

ב. מגבות ידיים שנשטפו טרי האם אני יכול להשתמש בהן?

ג. כשזה מגיע לבגדים עליונים השתמשתי בכמה וכמה זמן עליי ללבוש את המשומשים? עד שיש ממש מלוכלך? מה הגבול למקום שבו אני יכול ללבוש בגדים אחרים, לא כזה ביג דיל אם אני לא אחליף, אני רוצה משיח עכשיו! ואי הנוחות אמורה להביא אותו מיד ‏אמן.

ד.אין לי פיג'מה אחרת מלבד חולצה שלא נשטפה האם אני צריך לישון בתחתונים כי כל הפיג'מות שלי כובסו האם אני צריך ללבוש בגדים רגילים לא נוחים ללישון

נ.ב. ‏אני ‏השתמשתי ב-Google Translate ‏כדאי שיהיה קל לכותב את השאלה שלי ‏סליחה ‏ ‏אם זה נראה כלשון נקבה ‏וחס ושלום מילים לא צניעות, (אני גבר),

נ.ב. ‏אשמח אם הרב ארלנגר ‏עונה את השאלה, מעולם לא ראיתי אותו פנים אל פנים ואני אפילו לא גר ‏בארץ ישראל, ‏אבל ממיעוט שאלות ששלחתי אני ממש אוהב אותו, ‏הוא ממש ‏גאון נפלא ונורא, צדיק. ישר כוח

תשובה:

א,ב. אפשר להשתמש.

ג. יש ללבוש לפני תשעת הימים כל חולצה כחצי שעה עד שכבר לא ניכר בה ממש הכיבוס, ואז אפשר ללבוש בתשעת הימים באופן רגיל ולהחליפם בבגד כזה שהכנת מראש לפי הרגלך. אם לא הבנתי את שאלתך תשאל שוב, כי אני לא בטוח שהבנתי.

ד. תניח את מכנסי הפיג'מה על הריצפה ותדרוך עליהם קצת עד שיתלכלך מעט, ואז אפשר להשתמש.

ה. יישר כח על המילים החמות שכלל לא מגיעות לי… אבל זה מחמם את הלב.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בקיצור אני שואל אז ‏רוב מהבגדים שלי היה מכבס ‏(רחוץ)
    ‏אתמול ‏סמוך לשקיעה ‏(כאמור לעיל), ובנוגע ‏לשאלה ג ‏אני שואל לגבי הבגדים ‏העליונים, ‏רוב היה מחבסים ‏(‏רחוץ) אתמול, ‏ויש לי קצת ‏משומש אבל בנוגע למכנסיים רק שני משומש. ‏אז אני שואל עד כמה ‏למסור נפש ‏ללבוש הבגדים הזה ‏כלומר אני בסדר ללבוש את הבגדים אבל בשלב מסוים הם הולכים להיות ממש מזיעים ואולי מלוכלכים, אם זה ‏קולא ללבוש את הבגדים האחרים בשלב הזה, ‏אז אני רוצה לקיים ‏כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה. אבל אם ‏אכן זה לא קולא אז אני יכול ללבוש את הבגדים האחרים באותו שלב ‏זה שאלה שלי והרב הגאון ‏אמר על א,ב ‏שזה ‏מותר אז האם אפשר למקורות לראות אם זה קולא ‏וכד׳?

    ‏נ.ב. בנוגע ‏להמַחֲמָאָה ‏אני רוצה לומר שזה כלל לא מוגזם ‏על הרב הוא ממש יודע כל התורה כולה ‏בעיון ‏ובקיאות ‏ובפרט בהלכה למעשה וזה ‏ממש משאיר אותי ביראת כבוד, ‏וחוץ מזה המילים טובות ‏שהרב תמיד ‏אומר בתשובות שלו, ממש נורא ואיום ‏המידות, והתורה. וסליחה להרב, זה לא המקום שלי להחמיא לרב כאילו מותר לי לדרג אדם גדול אבל אני פשוט מתפעל כמה שהרב נחמד ומדהים, ובאמת אני לא מנסה להחמיא ולהחמיא להיות אדם ‏נחמד

  2. אם הבגדים המשומשים יהיו כבר מלוכלכים מזיעה, תסמוך על הקולא שהזכרת, להניח את הבגד על הרצפה שעה, או להניח ולדרוך עליו קצת שכבר לא יהיה ממש מכובס.
    ברכה והצלחה ושבת שלום.

  3. ‏ישר כוח רב, אני שואל מה זה תדרוך על הרצפה, ‏כלומר האם שזה צריך להיות ‏בחוץ ‏בעפר ממש ‏או לדרוך בבית זה ‏גם טוב ו‏יש בעיה נוספת היום, המנקה מגיע היום יום שישי, האם זה עדיין בסדר לדרוך על הבגדים שלי בבית?

    ‏עוד שאלה בשבת קודש ‏מחר, ושבת קודש פרשת חזון האים מותר לכתחילה ‏ללבוש את ‏החולצה לבנה שהיה מכבס ‏אתמול ‏(כאמור לעיל) ‏בלי לדרוך עליה, ‏ואם כן האם מותר ללבוש את החולצה הזאת ‏ליום אחר משום שזה כבר היה ‏ילבש, ‏ואם כן על החולצה לבנה האים מותר גם ‏לגרביים? ‏ואם כן האם ‏מותר ללבוש הגרביים הנל ‏ליום אחר?

    נ.ב. ‏אני לא יודע אם הרב ארלינגר ‏עונה את ‏התגובה ‏הזאת או הנל, ‏אבל אם לא האם אפשר להראות לו את ‏התגובה הקודמת ‏לגבי החמאה ‏ישר כוח

  4. גם בבית. זה לא לכתחילה אבל זה מה שיש כרגע ויש על מה לסמוך.
    לכבוד שבת לובשים בגדי שבת ממכובסים ללא חשש.
    גרביים ולבנים לובשים מכובס כל השבוע.
    בברכת שבת שלום, ירוחם ארלנגר.

  5. אמן. ‏מה הכוונה לבנים זה בגדים תחתונים? ‏אם אדם לובש רק גרביים לא ננעלים בבית האם גרביים זה נחשב בגדים תחתונים ‏ ‏לבוש אותם מכבסים